Serie Voyant 2019.

In 2019 zonden de regionale zenders DTV en HTR de infotainment reeks Voyant uit.
Voyant, zien en gezien worden, toonde een reeks reportages over opvallende personen en gebeurtenissen in de Meierij van ‘s-Hertogenbosch.
De serie werd gemaakt door leden van filmclub Shot ’71 uit Berlicum en is voornamelijk gebaseerd op het uitgebreide filmarchief dat in de bijna 50 jarige geschiedenis van de vereniging is opgebouwd.

Cor Versteeg

In het voorbije seizoen waren er ondermeer reportages over filmer Harry Zwanenberg die alle restauraties van belang in Den Bosch heeft vastgelegd. Ook maakte Harry in 2009 een portret van de Bossche troubadour en illustrator Cor Versteeg die toen 80 jaar werd. In 2019 bezocht Harry voor Voyant de levenskunstenaar opnieuw. Andere aflevering in Voyant gingen over directeur stadsontwikkeling Willem van der Made, over Miesjel van Gerwen de drijvende kracht achter Bosch Parade en vertelt filmer Tiny Vermeer in zijn film De Streek van de Draak over het beleg van Den Bosch in 1629. Ook werd in Voyant in een aantal afleveringen aandacht besteed aan de Bossche kunstmanifestatie Artibosch die ieder jaar in september gehouden wordt. Daarin o.a. aandacht voor beeldend kunstenaar en Tipibouwer Ben Acket en tassenontwerpster Van Alkine.

https://christvanliempd.com/infotainment/De plannen om de serie in 2020 voort te zetten vallen aanvankelijk door de komst van het Coronavirus in het water. De voorbereidingen waren al in volle gang. Besloten is echter de serie naar het najaar te verplaatsen. Daarin onder meer een drieluik rond het nieuw aan te leggen Zuid Willemspark met daarin onderwerpen over de Pijp, het Maximakanaal en de toekomst van Koudijs. En verder portretten van Jan de Groot (van de echte Bossche bol) en de Vughtse ondernemer Rien Moonen.
Deze uitzendingen zijn in het najaar te zien bij D-tv en HTR en natuurlijk op deze website. En binnenkort op de vernieuwde website van Regio Filmproducties. Daar zijn o.a. ook alle afleveringen van 2019 te zien.